Киномания в Пловдив започва в петък със забележителен афиш. Това е

...
Киномания в Пловдив започва в петък със забележителен афиш. Това е
Коментари Харесай

Киномания в Пловдив започва със забележителен афиш

" Киномания в Пловдив стартира в петък със незабравим плакат.  Това е 16-то издание на фестивала в града на тепетата ", заяви Катрин Гутман от пресцентъра на културният отдел на общината. То ще е и второто за тази година - откакто през пандемичната 2020-а фестивалът не съумя да се организира и след две отлагания се състоя през април 2021 година

Новото издание обаче идва по нормалното време - в края на ноември, и със незабравим плакат, включващ най-новите филми на Педро Алмодовар - ( " Паралелни майки " ), Карлос Саура ( " Кралят на целия свят " ) и доста други.

По традиция фестивалът в Пловдив се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 година. Провежда се в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. Достъпът до всички прожекции ще е със зелен документ.

Стартът на 19 ноември дава кино лентата " Младите любовници ". Пловдивската аудитория ще може да гледа и най-личният филм на Кенет Брана - " Белфаст ", който споделя историята на младия Бъди, преминаващ през работен стачки, радикални културни промени и сектантско принуждение.

Носителят на Голямата премия на журито на фестивала в Кан - " Герой " на иранския виртуоз Асгар Фархади и " Най-лошата персона на света ", който донесе премията за женска роля в Кан на актрисата Ренате Рейнсве, също са измежду любопитните оферти в афиша.

В програмата са включени още " Кулинарно пътешестване из Гърция " - едно неподготвено гастрономическо странствуване по пътя на Одисей към Итака, неповторимият пътепис " Река ", сниман в 39 страни, " Островът на Бергман ", както и испанският " Добрият началник " с Хавиер Бардем в основната роля.

Извън програмата на Киномания в LUCKY Дом на киното ще бъдат показани две от най-чаканите заглавия на годината " Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън " и " Домът на Gucci " на Ридли Скот с присъединяване на Лейди Гага, Джеръми Айрънс, Ал Пачино, Салма Хайек и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР